keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Jälleennäkemisiä ja hyvästejä

Viikonloppuina Koulunmäellä syödään yleensä hyvin, monesti erittäin hyvin. Viime lauantaina myös. Tässä talossa ei tarvita syytä yhteiseen päivälliseen viikonloppuna, mutta nyt sekin oli: naapurinpoika Nappisilmä sai armeijan päätökseen, ja palasi ainakin toistaiseksi Koulunmäelle. Mösjöö itse pakkaili kamojaan, ja starttasi kuukauden työmatkalle. Niinpä Poulet Basquaise sai muhia padassa "ihan nokko" ja jälkiruoka Crumble valmistui vaniljajäätelön pariksi. Yhdessä tekeminen nyyttäriperiaatteella on homman juju, ja ilman turhia nipotuksia. Mösjöö on innokas perehdyttämään meitä lihapullilla ja poronkäristyksellä kasvatettuja ranskalaisen ja välimeren keittiöiden saloihin. Ja sehän sopii enemmän kuin hyvin. Toisinaan se vain aiheuttaa vaikeuksia sopia farkkuihinsa...


Kaamos on taittumassa isoin askelin. Sunnuntaina ihailin tuttuni luona järvenselän yli paistavaa aurinkoa. Enää muutama viikko, ja auringonsäteet yltävät jo Koulunmäen pihaankin. Nyt se paistaa vain ympäröivien puiden latvoihin, mutta on jo lupaus tulevasta. Tämän kuvan nappasin eteläseinustalta, vaikka myöhästyin hieman, aurinko laski jo horisonttiin kun hain kameraa sisältä.


Samalla otin ulkona kuvan koekehräyksestäni, josta pipo tarttis. Koska olen vasta aloittelija, ja tuntuma on joskus hukassa, tapanani on tehdä kokeiluja ennen isomman määrän kehräämistä. Tämä vyyhti on melkoisen paksua köyttä, josta puuttuu ne suunnittelemani nypyt lähes kokonaan. Ja vaikka värit olivatkin onnnistuneita, yritän toteuttaa ne hieman toisin sekoitettuna.

1 kommentti:

  1. Hei !! Ilokseni huomasin, että olen saanut uuden blogilaisen lukijakseni, kiitos!!
    Kehräystä en ole vielä kokeillut, mutta tämä näyttää hienolta.

    VastaaPoista